Maigs liellopa šašliks: nevainojama recepte

Lai šašliks būtu garšīgāks un mīkstāks, labāk viņam pirkt muguras gabalu. Šādu gaļu nav nepieciešams ilgi marinēt.

Pavasarī un vasarā šašliks, iespējams, ir galvenais ēdiens jebkurā piknikā vai draugu pulcēšanās reizē. Ar vēl vienu pārbaudītu šī garduma recepti dalās slavenais Odesas kulinārijas blogeris Valērijs Ponomars. Viņš piedāvā pagatavot maigu liellopa šašliku, kas patīkami pārsteigs ar savu garšu.

Sastāvdaļas:

Liellopa fileja – 1 kg

Rozmarīns – 1 ēdamkarote

Ķiploki – 2 daiviņas;

Čili pipars – ½  pāksts (pikantās garšas cienītāji var izmantot veselu pākstiņu);

Jūras sāls – 2/3 tējkarote

Melnie pipari – ½ tējkarote

Augu eļļa – 3 ēdamkarotes

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no pienenēm dārzā un piemājas zālienā

Pagatavošanas metode:

Lai šašliks būtu maigāks, izmantojiet tam fileju.

Notīriet gaļu no plēves. Sagatavoto gaļu sagriež 2-2,5 cm biezās šķēlēs. Ja muguras gabals ir liels, to var sagriezt gareniski divos gabalos.

Visas garšvielas jāsasmalcina kopā, lai tās maksimāli piešķirtu gaļai garšu.

Šādu šašliku nav nepieciešams marinēt, vienkārši iesmērējiet ar sagatavotajām garšvielām. Kamēr grilā uzkarst ogles, gaļa uzsūks visas garšas no garšvielām.

Grilējiet šašliku oglēm apmēram 10-12 minūtes, apgriežot iesmus.

Leave a Comment